vrijdag, 13. april 2007 - 8:40

Wissel van burgemeesters

Nijmegen/Arnhem

De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf en de Arnhemse burgemeester Pauline Krikke laten elkaar op maandag 16 april hun stad zien tijdens een wederzijds werkbezoek. De twee grootste steden uit het KAN-gebied werken veel samen en die goede relatie strekt zich ook uit tot de burgemeesters.

In de ochtend bezoekt burgemeester De Graaf Arnhem, waar burgemeester Krikke haar Nijmeegse ambtgenoot de binnenstad en het project Arnhem Centraal laat zien. Verder besteedt Krikke aandacht aan Arnhem als modestad.

’s Middags geeft De Graaf de Arnhemse burgemeester uitleg over het bijzondere woningbouwproject op het terrein van de voormalige Limoskazerne in Nijmegen. Aansluitend gaan de burgemeesters naar de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar onder meer de bètafaculteiten, het Gymnasion en de universiteitsbibliotheek worden bezocht.

Het bezoek wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel in het Cultuurcafé op de campus. Vertegenwoordigers van de media kunnen de burgemeesters daar naar hun ervaringen vragen. Gedurende de dag is er geen ruimte voor interviews. Fotografen zijn welkom tijdens het gehele werkbezoek. Daarvoor kan contact worden opgenomen met de afdelingen Voorlichting van beide gemeenten.
Provincie:
Tag(s):