donderdag, 18. oktober 2007 - 22:20

Wisselend succes Nederlandse badmintonners

Almere

Tijdens het Open Nederlands kampioenschap badminton in Almere zijn Judith Meulendijks en Jie Yao doorgedrongen tot de kwartfinales in het dames enkelspel. In het dames-dubbel wonnen ze als duo met 21-11 en 21-12 van het Duitse koppel Peiffer en Koehler. Morgen wacht de laatste groepswedstrijd tegen de Russinnen Vislova en Sorokina.

De als derde geplaatste Dicky Palyama verloor teleurstellend zijn partij in de achtste finale van Yunyong Wu (21-16, 21-19). Alle hoop in het heren enkelspel is nu gevestigd op Erik Pang die in drie sets te sterk was voor de Ier Scott Evans (18-21, 21-16, 21-14). Hij speelt morgen zijn kwartfinale tegen de nummer vier van de plaatsingslijst, Yen Hui Kendrick Lee.

In het heren dubbelspel moest het duo Jurgen Wouters / Jorrit de Ruiter het vanmiddag in de achtste finale met 21-9 en 21-16 afleggen tegen de Amerikanen Bach / Malaytong.

Alle overige Nederlandse deelnemers werden al in de plaatsingsronde uitgeschakeld in het gloednieuwe Topsportcentrum van Almere. Het toernooi duurt nog tot en met zondag, wanneer de finales in alle categorieën worden gespeeld.