zondag, 25. november 2007 - 15:13

Wizzkids uit Bunde winnaar van KinjerKultuurpries 2007

Maastricht

De Wizzkids uit Bunde zijn de winnaars geworden van de KinjerKultuurpries 2007. Gedeputeerde Odile Wolfs maakte de winnaar vandaag bekend tijdens de Dag van de Rechten van de Jeugd.

De Wizzkids organiseerden en speelden zonder hulp van volwassenen het musicalproject The Wiz voor het goede doel. Gedeputeerde Odile Wolfs: “Ik ben erg onder de indruk van deze schitterende musical, waarvan de dansjes én teksten helemaal zelf door de 11-jarige Fauve Theelen zijn bedacht. En ook de affiches en het programmaboekje zijn door de kinderen zelf gemaakt. Daarnaast is het fantastisch om te zien dat deze kinderen zich met hun voorstellingen hebben ingezet om ernstig zieke kankerpatiëntjes via de Stichting Lob’Star te helpen�. De eerste prijs bestaat uit een wisselkunstwerk plus een bedrag van € 1.000,-. Daarnaast kregen de winnaars een extra bedrag van € 1.000,- als bijdrage in de startkosten van een nieuwe productie toegezegd.

De tweede prijs is voor de Stichting Muziekschool Kerkrade. Zij hebben een geldbedrag van € 700,- ontvangen. De derde prijs is een gedeelde prijs voor Basisschool De Bongerd uit Nederweert en Basisschool Helibel uit Sint-Huibrechts-Lille (België). Kinderen van deze scholen maakten het nieuwe “Ummeke�, de trofee voor de winnaar van het KinjerOLS 2007 (Limburgs Schuttersfestijn en wedstrijd). Zij kregen een geldbedrag van € 500,-.
Provincie:
Tag(s):