zondag, 29. april 2007 - 22:19

WK Superbike spannender dan ooit

Assen

Op een zonovergoten TT Circuit Assen wist de Brit James Toseland zondagmiddag de eerste WK Superbike race op zijn naam te schrijven. Maar de leider in de WK-stand greep in de 2e race voor de zware viertakten op nog geen honderdste van een seconde mis aan zijn eerste ’dubbel’, doordat de slinkse oude vos Troy Bayliss op fabelachtige wijze Race 2 won.

De 38-jarige publieksfavoriet snoepte op wel heel slinkse wijze de overwinning van Toseland af. James kwam op kop liggend de laatste chicane door, kwam weliswaar met een wheelie over de finish, maar verloor grip en op een ventieldikte afstand de hoogste podiumplaats.

De ruim 30.000 toeschouwers gingen uit hun dak en werden op de grote vidiwalls overtuigd van de nipte overwinning van Xerox-Ducati coureur Bayliss.

In de WK Supersport-race pakte de Turkse rijder Kenan Sofuoglu, eveneens uit het de Nederlandse Ten Kate renstal, de 2e podiumplaats voor het team. Hij bleef zijn tijdelijke teammaat Andrew Pitt (Aus) voor, die de 2e plek in de schoot geworpen kreeg nadat Fransman Fabien Foret (3e) een ronde er voor al dacht gefinished te zijn en van het gas af ging. Pioneer Suzuki rijder Barry Veneman scoorde een prachtige 4e plaats in de WK Supersport 600 klasse en kreeg daarmee na twee races vol pech eindelijk loon naar werken.