dinsdag, 24. juli 2007 - 16:00

Woerden viert vrijlating arts Ashraf El Hagoug

Woerden

De Palestijnse arts Ashraf El Hagoug en de vijf Bulgaarse verpleegkundigen zijn vanmorgen vrijgekomen uit gevangenschap in Libië en afgereisd naar Bulgarije. Dit heuglijke wereldnieuws heeft ook een Woerdens accent omdat de familie van Ahsraf El Hagoug sinds 2,5 jaar in Woerden woont.

Onder leiding van oud-wethouder Tineke Lander ijverde een werkgroep (stichting Tahher; Arabisch voor “zo vrij als een vogel�) al jaren voor de vrijlating. De groep heeft, net als Vluchtelingenwerk Woerden, de familie steeds met raad en daad bijgestaan. Het gemeentebestuur heeft de acties van de werkgroep steeds van harte ondersteund.

Loco-burgemeester Wim Groeneweg gaf vandaag uiting aan zijn vreugde en opluchting over de goede afloop en complimenteerde de werkgroep onder leiding van Tineke Lander voor de actieve betrokkenheid vanuit het particulier initiatief. “Het is een goed voorbeeld van hoe burgers betrokkenheid bij de samenleving vormgeven. Woerden is er trots op steeds opnieuw weer die betrokkenheid te kunnen zien�. Bloemen waren er ook voor werkgroeplid Peter Logcher die keer op keer de aandacht van de pers wist te krijgen voor de kwestie.

Ashraf El Hagoug wil zich snel bij zijn familie wil voegen. Zijn ouders gaan hem uit Bulgarije halen. Vanuit Woerden zal een klein ontvangstcomité, met onder andere loco-burgemeester Wim Groeneweg en Tineke Lander van Tahher, de zussen van Ashraf El Hagoug begeleiden naar Schiphol om vader, moeder en zoon El Hagoug te verwelkomen.
Provincie:
Tag(s):