donderdag, 8. november 2007 - 17:04

Wolter & Dros Duurzaamste Ondernemer 2007

Groningen

Wolter & Dros is verkozen tot de Duurzaamste Ondernemer 2007 van Groningen. De jury looft de toepassing en innovatieve integratie van zoveel verschillende duurzame technieken in het nieuwe pand van Wolter & Dros aan de Rostockweg in Groningen. Het is de eerste keer dat de prijs is uitgereikt. Aan deze prijs is een bedrag van 25.000 euro verbonden.

“Met een veelheid van eenvoudige, maar doeltreffend geïntegreerde maatregelen, wordt veel energie bespaard en dus ook veel CO2-uitstoot gereduceerd. Aangezien de klanten de producten in de praktijk toegepast zien, vervult het bedrijf een sterke voorbeeldfunctie voor andere bedrijven. Het is met name deze uitstekende voorbeeldfunctie, die de jury aanspreekt�, zo meldt het juryrapport.

Daarnaast heeft Wolter & Dros, als enige van de in totaal zeventien inzendingen, reeds suggesties gedaan voor duurzame investering van het te winnen geldbedrag. Michel van den Berg, vestigingsdirecteur Wolter & Dros: “Met dit geld biedt Wolter & Dros ondernemingen in Groningen een gratis en vrijblijvende check aan, waarbij bestaande en nieuwe installaties worden getoetst op duurzaamheid. Na de analyse volgt een advies op maat met verbeterpunten. Zo helpen we de gemeente Groningen om de duurzaamste stad van Nederland te worden.� Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Frans van Haperen van Wolter & Dros.

De jury bestond uit Jannie Visscher (wethouder Milieu), Frank Broersma (regiomanager Kamer van Koophandel) en Ton Schoot Uiterkamp (directeur van het IVEM, het centrum voor energie- en milieukunde aan de RuG).
Provincie:
Tag(s):