donderdag, 13. september 2007 - 22:55

Woningen ontruimd na vondst verdachte typemachine

Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom zijn donderdagmiddag enkele woningen ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Het verdachte pakketje, een koffer, werd bij een onbemand benzinestation op de hoek Gagelboslaan / Biesgaard aangetroffen.

De politie werd rond 17.00 uur pas geïnformeerd, terwijl de koffer er al vanaf circa 13.00 uur stond. Het was niet duidelijk wat de inhoud was. Omdat de koffer bij een benzinestation stond én langs de route van de begrafenisstoet van Thijs Geers, werd besloten om de koffer te laten onderzoeken door het Explosieven Opruimings Commando (EOC).

Om voor het EOC een veilige werkruimte te creëren werd een afzetting rond het pompstation ingesteld. Ook zijn uit voorzorg vijf woningen tijdelijk ontruimd geweest. Die ontruiming duurde circa drie kwartier. Tijdens de actie stonden de brandweer en ambulancedienst stand-by.

Rond 20.15 uur werd het sein veilig gegeven. De koffer bleek geen explosieven maar een oude typemachine te bevatten. De schrijfmachine staat nu in het politiebureau van Bergen op Zoom in afwachting van de rechtmatige eigenaar.
Provincie:
Tag(s):