zondag, 28. oktober 2007 - 9:50

Woningen ontruimd wegens grote brand

Nieuwegein

In de nacht van zaterdag op zondag is er een grote brand uitgebroken in een bedrijvencomplex in Nieuwegein. Bewoners van een zestal woningen moesten door de brand hun woning verlaten, meldt de politie.

De brand in het complex aan de Hildo Kropstraat werd rond 01.55 uur gemeld. Toen de hulpdiensten ter plaatste kwamen sloegen de vlammen al uit het dak van het gebouwencomplex. Gezien de grootte van de brand werd de brandweer Nieuwegein bijgestaan door omliggende korpsen uit o.a. Vianen, IJsselstein Utrecht en Amersfoort.

Met groot materieel werd voorkomen dat het gehele complex in vlammen opging. Zes bedrijven, die gehuisvest zijn in het pand, waren niet meer te redden en gingen in vlammen op. De overige bedrijven liepen rook- en waterschade op, zo meldt de politie.

Een zestal woningen in de omgeving werden uit voorzorg ontruimd en de bewoners werden opgevangen in de kantine van het nabijgelegen zwembad. De oorzaak van de brand is onbekend en de recherche van het district Lekstroom doet hier onderzoek naar.
Provincie:
Tag(s):