donderdag, 19. april 2007 - 9:14

Workshops uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten van IJsselmeerziekenhuizen

Emmeloord/Lelystad

Om patiënten met kanker in 2007 nóg beter te verzorgen, organiseren de IJsselmeerziekenhuizen in samenwerking met de stichting 'Goed verzorgd, Beter gevoel' op 14 mei 2007 de eerste van een aantal workshops uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten in de ziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad. Tijdens deze workshops krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up.

Een goed verzorgd uiterlijk geeft zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Hoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshops ‘Goed verzorgd, Beter gevoel’ helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen.

Bij de workshop zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten en een kapper/haarwerker aanwezig. Onder begeleiding van deze professionals krijgen de deelnemers in twaalf stappen advies over huidverzorging, make-up en haarwerken. Tijdens deze twee uur durende bijeenkomsten kan men in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten.

De Stichting Goed verzorgd, Beter gevoel organiseert deze workshops door het hele land. Momenteel zijn acht organisaties direct verbonden aan de Stichting. Het betreft organisaties op het gebied van kanker, uiterlijke verzorging en de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van cosmetica.
Provincie:
Tag(s):