zondag, 30. september 2007 - 17:00

Worm helpt NEC aan eerste driepunter van seizoen

Boekte Willem II vorige week haar eerste overwinning van het seizoen, vanmiddag kon NEC ook haar eerste driepunter bijschrijven. In eigen huis werd Willem II met 1-0 verslagen. Al was het tekenend dat de serie van 479 doelpuntloze minuten moest worden doorbroken door een strafschop. Rutger Worm ontpopte zich tot matchwinner.

NEC ging goed van start, maar zag al snel twee aanvallers wegvallen. Brett Holman werd in de 19 minuut het slachtoffer van een schop van Rydell Poepon, die daarvoor geel ontving. De Australiër kwam nog even terug, maar de klachten in zijn linkerenkel waren te hevig. Drie minuten later moest ook Tim Janssen, die in botsing was gekomen met doelman Kenneth Vermeer, naar de kant. Verrassend bleef Jhon van Beukering op de bank en koos trainer Mario Been voor Alexander Prent en Adam Hrepka als verse krachten.

De beste mogelijkheid tot die tijd kwam van Ferne Snoyl. In de twaalfde minuut gaf Youssef El-Akchaoui een lange bal vanaf links, waarna Janssen knap met de borst teruglegde. Snoyl haalde direct uit, maar doelman Vermeer tikte de bal in een mooie zweefduik net over. Willem II, dat nauwelijks gevaarlijk was geweest, moest na dertig minuten met tien man verder. Zonder dat de bal in de buurt was, zou Kevin Bobson een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan El-Akchaoui. Op advies van zijn assistent trok scheidsrechter Richard Liesveld de rode kaart.

Drie minuten na de pauze vormde de Willem II-sluitpost opnieuw een sta in de weg. Alexander Prent werd vrijgespeeld door Rutger Worm, maar ook hij slaagde er niet in om de jeugdinternational te passeren. In de 53e minuut leek de Willem II-goal op een schiettent. Eerst trachtte Ferne Snoyl het vanaf 18 meter, maar zijn inzet had te weinig kracht. Vervolgens gaf El-Akchaoui een lange bal voor vanaf links, maar miste de kopbal van Hrepka niet alleen te weinig kracht, maar belandde die ook recht in de handen van doelman Vermeer. Tenslotte zette Prent vanaf rechts voor, waarna Worm de bal middels een artistieke halve omhaal richting kruising stuurde. Vermeer redde opnieuw.

Elf minuten voor tijd schreeuwde de thuisclub om een nieuwe penalty toen Peter Wisgerhof na een corner van Worm naar de grond ging. Het fluitsignaal bleef uit, waarna Snoyl uithaalde en de bal naast zag gaan. In de slotminuten maakte NEC het zichzelf weer onnodig moeilijk. Terwijl Worm, Hrepka en Prent dotten van kansen lieten liggen, toen ze alleen op doelman Vermeer afkwamen, kreeg ook Willem II plotseling hoop. Resulterend in twee hachelijke momenten voor het doel. Desondanks zou een gelijkspel niet verdiend zijn geweest voor de Brabanders.