zaterdag, 30. juni 2007 - 17:22

WTC Expo Leeuwarden derde beurscomplex Nederland

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden en het bestuur van de stichting Prins Bernhardhoeve hebben op 29 juni 2007 een overeenkomst ondertekend over de doorontwikkeling van WTC Expo, het voormalige FEC. Met deze overeenkomst wordt het economisch en maatschappelijk belang van WTC Expo voor de stad bekrachtigd en worden tevens de condities bepaald voor de ontwikkelingen op de langere termijn.

De langdurige samenwerking tussen het WTC Expo en de Prins Bernardhoeve werpt zijn vruchten af. De grote landelijke beurzen van de Prins Bernhoeve zijn verplaatst van Zuidlaren naar Leeuwarden. WTC Expo is inmiddels het derde beurscomplex van het land geworden en groeit binnen 2 jaar naar circa 70.000 m2 bruto vloeroppervlak. Op het terrein worden beurzen en congressen gehouden. Daarnaast worden er kantoren, een hotel, expositieruimte en het WTC-plaza gebouwd.

Het World Trade Center is, na een lange voorbereidingstijd, al enkele jaren operationeel. De Business Club heeft inmiddels 400 leden, de netwerkactiviteiten worden goed bezocht en ook zitten de handelsreizen en de exportactiviteiten in de lift. De bouwvergunning voor het hotel en WTC-plaza is onlangs verleend. De bouw begint na de zomer. Naar verwachting openen in 2008 het WTC-plaza en het hotel haar deuren. Het hotel krijgt 144 kamers en richt zich op het hogere segment. Daarmee wordt het één van de grootste in Noord-Nederland. De beoogde exploitant is WestCord hotels. Dit jaar wordt het betaald parkeren op het WTC Expo terrein ingevoerd.
Provincie:
Tag(s):