dinsdag, 22. mei 2007 - 18:29

Yes-R in Hoogezand

Hoogezand - Sappemeer

Op woensdagmiddag 20 juni is van 14.30-16.00 uur op het voorplein bij het gemeentehuis de feestelijke onthulling van de banieren van alle 19 basisscholen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Deze banieren zijn het resultaat van het educatieve project ‘Kunst Op Straat’, waarbij de groepen 7 van alle basisscholen een eigen kunstwerk hebben ontworpen, in de vorm van een banier.

Rapper Yes-R (won o.a. in 2004 de nationale popprijs en is de neef van Ali B) en een workshop jumpstyle/ breakdance/ krumpin door Mix Partycentrum uit Groningen zorgen er voor dat het een swingende middag wordt.

‘Kunst op Straat’ is ontstaan in samenhang met de realisatie van het kunstwerk in het Stadshart door het kunstenaarsduo LaSalle, waarin de identiteit van HS een belangrijke rol speelt. Voortbordurend op dit thema hebben de leerlingen ontwerpen gemaakt voor banieren.

De leerkrachten van de scholen hebben, samen met de begeleidende beeldend kunstenaars, drie ontwerpen uitgekozen. Deze ontwerpen per school zijn nu te zien in de muziekschool. Een kindervakjury, bestaande uit 10, 11-jarige cursisten van ’t Kielzog, hebben het beste ontwerp per school uitgekozen.

De beste ontwerpen voor de 19 basisscholen worden op dit moment in het echt uitgevoerd door Destic Displays uit Veendam. De keuze van de kindervakjury blijft nog strikt geheim, ook voor de scholen. Op woensdag 20 juni worden ze bekend gemaakt tijdens de feestelijke onthulling op het plein voor het gemeentehuis.
Provincie:
Tag(s):