donderdag, 23. augustus 2007 - 16:16

Zaak 'vrouwenhandel en skimmen' opgelost

Landsmeer

Het onderzoek door de recherche naar vrouwenhandel en skimmen is afgerond. Donderdag 23 augustus maakte de politie dit bekend.

De zaak was begonnen met de ontsnapping van een inmiddels 19-jarige Roemeense uit een woning aan de Rondebreek in Landsmeer op zaterdag 14 juli. De jonge vrouw wist met hulp van buren met een ladder uit de slaapkamer te komen waar zij was opgesloten. Zij vertelde de politie dat zij onder valse voorwendselen naar Nederland was gehaald.

Zij zou in de horeca gaan werken maar eenmaal in Nederland bleek dat men haar in de prostitutie wilde inzetten. De 16e juli werden in de woning twee vrouwen van 19 en 24 jaar oud en twee mannen in dezelfde leeftijden, allen afkomstig uit Roemenië, aangehouden.

Bij de huiszoeking in de woning werd een apparaat aangetroffen om creditcards uit te lezen en ongeveer 170 kaartjes met magneetstrip. Deze voorwerpen werden samen met ongeveer 5000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Uit verder onderzoek bleek dat de gegevens op de magneetstrips Italiaanse bank- en creditcardgegevens bevatten die in een Italiaanse schoenenwinkel van creditcards waren geskimd. De bijbehorende pincodes werden vermoedelijk door medeplichtigen afgekeken en genoteerd. De vrouwen werden in de loop van het onderzoek in vrijheid gesteld. De mannen zijn na voorgeleiding bij de rechter commissaris in bewaring gesteld. Zij zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):