maandag, 8. oktober 2007 - 8:45

'Zaanse golfballetjes'

Op veel locaties in Nederland schieten golfterreinen als paddestoelen uit de grond. Golf is vooral de laatste jaren big business en is de sport niet meer weg te denken uit het wereldje van zaken doen.

Niet iedereen wil een golfbaan in z’n achtertuin en zeker niet in de oer-Hollandse Zaanse Schans. Toch werden er afgelopen zondag flink wat balletjes langs de oude wieken geslagen. Zelfs een oude molenaar verruilde zijn blauwe stofjas voor een sportief ‘hip’ geruite broek en dat doet hij niet zomaar.

Drie Zaanse rotaryclubs zijn vier jaar geleden gestart met het Street Golftoernooi waarmee ze geld bijeen slaan voor goede doelen. Eén van de doelen is het is de stichting Hospice Zaanstreek. De doelstelling is het realiseren van een hospice in de Zaanstreek, voor de opvang van mensen in hun laatste levensfase, waarbij zoveel mogelijk de huiselijke leefsituatie wordt nagestreefd.

Het hospice wordt een zogenaamd low-care hospice met 4 bedden in een "gewoon" huis in een gewone straat met zorgverlening door vrijwilligers; de verpleegkundige en verzorgende zorg zal worden verleend door de thuiszorg.

In Juli 2007 heeft woningbouwcorporatie Parteon het pand Evenwichtstraat 6, 7 en 8 in Krommenie aangekocht en gaat dit verbouwen tot het "bijna thuis huis" voor de Zaanstreek.

Het pand voldoet helemaal aan de wensen van het bestuur van de Stichting Hospice Zaansteek: vrijstaand in een woonbuurt, een prachtige tuin rondom, winkels in de nabijheid, voldoende vloeroppervlak en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Een woordvoerster van de stichting hospice Zaanstreek liet weten dat het huis in juni 2008 haar deuren zal openen. Inmiddels hebben zich al ruim 60 vrijwilligers aangemeld die na een korte opleiding aan de slag kunnen. Het enigste wat nu nog nodig is zijn vrijwilligers om de grote prachtige tuin bij te houden.
Provincie:
Tag(s):