dinsdag, 24. juli 2007 - 18:57

Zaligverklaring van Hendrina Stenmanns in 2008

Steyl

Zuster Hendrina Stenmanns uit Steyl zal op zondag 29 juni 2008 in het openluchttheater De Doolhof in Tegelen zalig worden verklaard. Dat is afgelopen week in overleg tussen het Vaticaan, de Steyler congregaties, het bisdom en de parochie bepaald. Stenmanns (1852-1903) is medestichteres van de congregatie Dienaressen van de Heilige Geest (SSPS) uit Steyl. Vorige maand erkende paus Benedictus XVI een wonder op haar voorspraak, waardoor de zaligverklaring mogelijk werd.

Met de erkenning van het wonder is de laatste fase van het zaligverklaringsproces van zuster Hendrina ingetreden. De officiële zaligverklaring zal, zoals sinds vorig jaar te doen gebruikelijk, in het eigen bisdom van de nieuwe zalige worden uitgesproken. Net zoals de kloosterstichteres Zr. Maria Tauscher uit Sittard op 13 mei 2006 in de Roermondse kathedraal werd zaligverklaard - de eerste zaligverklaring die ooit in Nederland plaatsvond - zo wordt de zaligverklaring van Hendrina Stenmanns eveneens in het bisdom Roermond afgekondigd.

Het erkende wonder betreft de onverklaarbare genezing in 1985 van een Braziliaanse jongen van een ontstoken blinde darm. Wegens ernstige complicaties, zag het er slecht uit voor de jongen. De plaatselijke arts wist er zich geen raad mee en beschikte ook niet over medicijnen. Ten einde raad werd vervolgens tot Hendrina Stenmanns gebeden. Binnen enkele seconden was de jongeman genezen. Artsen die de genezing hebben onderzocht konden geen medische verklaring vinden.
Provincie:
Tag(s):