donderdag, 2. augustus 2007 - 15:35

Zandvoortse Reddingsbrigade wordt in het nieuw gestoken

Zandvoort

Namens de gemeente zal de loco burgemeester van Zandvoort, de heer Tates op 11 augustus twee nieuwe hulpverleningsvoertuigen aan de Zandvoortse Reddingsbrigade overhandigen.

Het gaat om twee gloednieuwe Land Rovers die o.a. ingezet gaan worden voor de reguliere bewakingstaak, strandhulpverlening, strandambulancetransport en het lanceren van boten.

De voertuigen zijn o.a. uitgerust met diverse communicatieapparatuur, brancard, EHBO- en hulpverleningsmateriaal, telefoon en achteruitrijcamera. De twee voertuigen zijn dringend nodig om de dienstverlening van de Zandvoortse Reddingsbrigade op een hoog peil te houden.

De gemeenteraad van Zandvoort hecht grote waarde aan een goed uitgeruste brigade, die een essentieel onderdeel is van een stelsel aan strandveiligheidsvoorzieningen.

De veiligheidsvoorzieningen zijn van belang voor iedereen die het strand bezoekt of aan het strand zijn boterham verdient. Het gaat daarbij niet alleen om de veiligheid. Zo is het stelsel van voorzieningen op haar beurt een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de felbegeerde status van blauwe vlag-strand. En dat gaat dan over de reputatie van het Zandvoortse strand in binnen- en buitenland.
Provincie:
Tag(s):