vrijdag, 21. september 2007 - 9:49

Zedenverdachte liet minderjarige meisjes prostitueren

Nijverdal

Uit een door de politie Twente afgerond onderzoek blijkt tot nu toe dat een 43-jarige verdachte uit Nijverdal acht vrouwelijke slachtoffers in de leeftijd tussen 15 en 21 jaar heeft gemaakt door hen als prostituee voor hem te laten werken. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het onderzoek spitste zich toe op diverse zedenmisdrijven die door de 43-jarige gepleegd zouden worden. Deze hielden voornamelijk verband met het feit dat hij het vertrouwen won van met name jonge vrouwen om hen dan na verloop van tijd als prostituee voor zich te laten werken.

Het onderzoek begon in maart van dit jaar naar aanleiding van informatie die, o.a. bij de wijkagent van het gebied waar de 43-jarige woonachtig is, binnenkwam. Na het eerste onderzoek werd op 23 mei van dit jaar een inval gedaan in de woning van de 43-jarige en werd hij aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht al meerdere jaren diverse zedenmisdrijven te hebben gepleegd ten opzichte van jonge vrouwen. Hij wordt onder meer verdacht van het feit dat hij minderjarigen in de prostitutie hielp en hen daarbij uitbuitte.

Uit het verder ingestelde onderzoek bleek dat de 43-jarige contact legde met zijn slachtoffers in een aantal horecagelegenheden in de omgeving van zijn woonplaats. Hij nodigde ze bij hem thuis uit en bouwde op die manier een vertrouwensband op. Na verloop van tijd liet hij hen daarna als prostituee in zijn woning werken.

Tot nu toe is gebleken dat hij op een dergelijk manier contact heeft gelegd met acht slachtoffers. Deze variëren thans in leeftijd tussen de 15 en 21 jaar en zijn afkomstig uit diverse plaatsen in Overijssel.

Zoals vermeld is de 43-jarige op 23 mei aangehouden en hij zit in afwachting van de terechtzitting op 2 oktober a.s. nog vast. Bij de huiszoeking op 23 mei zijn meerdere zaken die verband houden met het onderzoek in beslag genomen. Zo werden meerdere pornografische afbeeldingen van o.a. de gebruikte slachtoffers aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):