vrijdag, 19. oktober 2007 - 10:12

Zeer gewelddadige straatroof op 60-jarige

Leeuwarden

Een 60-jarige inwoner van Leeuwarden is donderdag rond 21.50 uur gewelddadig beroofd. Bij het bruggetje over de Potmarge, dichtbij de Oostergoweg, zag hij twee jongens staan. Toen hij bij de twee kwam werd hij meteen op zijn hoofd geslagen. Dit gebeurde verschillende keren. Nadat zijn portemonnee was gestolen, stapten de jongens op een fiets en gingen zij richting de Oostergoweg.

Hoewel het slachtoffer zich niet goed voelde is hij op eigen kracht naar het ziekenhuis gefietst. Hier bleek dat het slachtoffer een steekwond had. De ene verdachte is waarschijnlijk een Noord Afrikaan, klein van postuur, ongeveer 18 jaar, en hij heeft kort, sluik haar. De tweede verdachte is eveneens een Noord Afrikaan, een stuk groter dan de eerste verdachte. Hij is circa 20 jaar oud.

De politie doet een oproep aan getuigen van deze zeer brute straatroof. Zo zijn in de omgeving van de beroving vier andere fietsers gesignaleerd, waardoor de beroving waarschijnlijk is gestopt. Graag komt de politie met hen of andere getuigen in contact via 0900 – 8844. Ook kan contact worden gelegd met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Tips worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.
Provincie:
Tag(s):