maandag, 25. juni 2007 - 22:51

Zeer grote brand treft pension en klusbedrijf

Boxtel

Maandagmorgen heeft een brand gewoed in een pand aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. De hulpdiensten kregen omstreeks 5.30 uur een melding van een brand onder een afdak op de binnenplaats. De brand sloeg over op het gebouw. De bewoners van het pension boven het gebouw waren reeds buiten. De brandweer is direct begonnen met blussen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Door de materialen die in brand stonden, ondermeer bouwmaterialen, was er een hevige rookontwikkeling. De brandweer en politie hebben bewoners van huizen aan de Kasteellaan en de Prins Henderikstraat geadviseerd enige tijd ramen en deuren gesloten te houden. De rook bevatte geen gevaarlijke stoffen, maar lange tijd verblijven in de rook werd afgeraden.

Omwonenden konden naar Auberge van Boxtel waar zij en de bewoners van het bewuste pand dat getroffen was door de brand, opgevangen werden. De burgemeester was aanwezig en hij heeft de bewoners en omwonenden die opgevangen werden, bezocht. Tevens was slachtofferhulp aanwezig.

Ook in de buurt van de basisschool De Angelaschool heeft de brandweer metingen verricht, er was geen gevaar voor de volksgezondheid en de kinderen konden gewoon naar school.

Omstreeks 7.15 uur was de brand onder controle en omstreeks 7.50 kon het sein brandmeester gegeven worden. De brandweerkorpsen van Boxtel, Liempde en Schijndel werden ingezet. Ook was er materieel en ondersteuning van de brandweer in ’s-Hertogenbosch. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):