maandag, 23. juli 2007 - 20:07

Zeer gulle gift voor Tim Foundation

Eibergen

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen hebben zo’n 60 personen van de brandweer van Beuningen zich laten sponsoren voor Tim Foundation, een stichting die opkomt voor de belangen van kinderen met een stofwisselingsziekte, in het bijzonder de ziekte van Leigh.

Van één lid van de Beuningse lopersgroep is Siny Boeijink uit Eibergen (Siny Boeijink) heeft de Tim Foundation een zeer grote gift ontvangen van 1.000,- euro! Siny zit al jaren in de verzorging bij de brandweer Beuningen en loopt de Vierdaagse altijd samen met 2 vriendinnen.

Ze heeft direct nadat ze hoorde dat haar collega’s van de brandweer voor de Tim Foundation zouden lopen een "regionale" actie op touw gezet. O.a. op het werk (gemeente Berkelland) is Siny met de actie op intranet gekomen. Daarnaast mocht ze op het werk ook pamfletten ophangen en heeft ze collectebussen neergezet. De collectebussen waren in de kleuren van de vierdaagse (groen/oranje) met een foto van Tim er op.

Bij de radio-omroep in het dorp Eibergen heeft ze zelfs zendtijd gekregen om uit te leggen wat het goede doel was waar ze voor ging lopen.

Naast haar collega's op het werk hebben vrienden, kennissen, buren en familieleden gedoneerd en heeft ze zelf het ingezamelde geld tot een mooi rond bedrag aangevuld.

“Wij zijn erg blij met deze donatie aan de Tim Foundation en bedanken Siny heel hartelijk voor alle moeite die ze heeft gedaan�, zegt André Polderman, vader van Tim.

De Tim Foundation is juni 2007 opgericht door André en Nancy Polderman uit Zeewolde met als aanleiding de ziekte van hun zoon Tim (5 jaar oud). Bij Tim is begin 2004 vast komen te staan dat hij een gen afwijking heeft wat een stofwisselingsziekte tot gevolg heeft (ziekte van Leigh). Dit is een ziekte waarvan het ziektebeeld een lichamelijke en soms ook geestelijke aftakeling laat zien op veelal zeer jonge leeftijd. De levensverwachting van de patienten is daardoor ronduit slecht, de gemiddelde levensverwachting is 5 jaar, bij hoge uitzondering wordt een patiëntje 15 jaar.

In Nederland worden per jaar zo’n 900 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Van de levend geboren kinderen in Nederland heeft circa 1 op de 30.000 de ziekte van Leigh. Voor de meeste stofwisselingsziektes is (nog) geen medicijn beschikbaar. Wel is er veel onderzoek gaande, maar dat wordt geremd door onvoldoende financiële steun. Dat is een belangrijke drijfveer geweest voor André en Nancy om de Tim Foundation op te richten.

Om meer onderzoek en daardoor meer kansen op een medicijn of behandeling mogelijk te maken is veel geld nodig. Het onderzoek naar stofwisselingsziekten in het algemeen, en voor de ziekte van Leigh in het bijzonder, is voor veel kinderen met deze ziekte van levensbelang. De Tim Foundation heeft zich dan ook tot doel gesteld om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar behandelmethoden en mogelijke medicijnen.

Het is de bedoeling om Tim en zijn lotgenootjes met de ziekte van Leigh een behandeling of medicijn te kunnen bieden waardoor een normale levensverwachting weer mogelijk wordt.

Meer informatie: www.timfoundation.nl
Provincie:
Tag(s):