donderdag, 18. oktober 2007 - 12:39

Zeiljacht overvaren op het IJsselmeer

Lelystad

Op het IJsselmeer is donderdagmiddag een zeiljacht door een binnenvaartschip overvaren. Op het zeilschip bevonden zich op dat moment een man en een vrouw. De man kon na de aanvaring direct uit het water gehaald worden.

De vrouw werd kort daarna door de reddingboot ‘Koningin Beatrix’ van station Urk uit het water gehaald. Het slachtoffer is ter plekke gereanimeerd en is overgebracht naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam waar zij is overleden.

Rond 12.00 uur ontving het Kustwachtcentrum Den Helder een noodoproep van het binnenvaartschip ‘Admiralengracht’ dat het een zeiljacht had overvaren, enkele kilometers ten noorden van Lelystad.

Onmiddellijk werden reddingboten gealarmeerd van station Urk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een helikopter van de Koninklijke Marine. Daarnaast werden ook politievaartuig, twee particuliere bergingsschepen en een politiehelikopter in gezet. Tevens werden duikers van de brandweer in gereedheid gebracht om overgebracht te worden naar de plaats van de aanvaring.

Inmiddels hangt het jacht in de takels van het binnenvaartschip. Vermoedelijk zal het vanmiddag aan wal worden gebracht voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):