vrijdag, 5. oktober 2007 - 17:22

Zeldzame boeken taxeren in Leiderdorp

Leiderdorp

Donderdag 18 oktober komt antiquaar Arie Molendijk uit Ouddorp naar Leiderdorp. In Cultureel centrum De Muzenhof, Cor Gordijnsingel 4 zal hij oude en zeldzame boeken taxeren op hun waarde.

Hij is deze dag vanaf 13 tot ca 17 uur bereidt uw oude (antieke) boeken, handschriften en of oude bijbels te taxeren of wel in te kopen. Oude ansichtkaarten, kaarten, prenten zijn eveneens welkom.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie. Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor restauratie kan een afspraak gemaakt worden. Voor andere boeken, kaarten, oude foto’s , albums, etc. zal de heer De Jong uit Oudemirdum hem bijstaan.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Voor taxatie wordt 3,- euro gevraagd en gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen.
Inmiddels heeft Molendijk meer dan 150 taxatiedagen zowel in binnen als buitenland achter de rug.
Provincie:
Tag(s):