zaterdag, 10. november 2007 - 20:19

Zes aanhoudingen na drugsactie

Leeuwarden

Na een drugscontrole, donderdagmiddag op het Wilhelminaplein, heeft de poltie zes personen aangehouden. De reden van de controle waren de diverse klachten van de winkeliers. De winkeliers hadden geklaagd dat er veelvuldig in de nabijheid van hun winkels werd gedeald door een grote, voornamelijk Afrikaanse, groep.

Na het aanhouden van een koper van drugs heeft de politie negen mensen gecontroleerd. Bij een 25-jarige inwoner van Heerenveen werden 16 bolletjes cocaïne aangetroffen. De man is in verzekering gesteld. Bij een 20-jarige inwoner van Balk werd 85 XTC-pillen aangetroffen en bij een 19-jarige inwoner van Sneek werden 30 XTC-pillen aangetroffen en drie bolletjes cocaïne.

Bij een 41-jarige inwoner van Sint Annaparochie werden vier bolletjes heroïne gevonden, een mes en een bolletje cocaïne. Tegen deze laatste drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Een 36-jarige inwoner van Leeuwarden bleek nog 35 dagen te moeten zitten, hij is aangehouden en ingesloten.

Tegen een 23-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is proces-verbaal opgemaakt. Hij had een mes bij zich. De andere drie hadden niets bij zich. De politie heeft acht agenten ingezet en heeft met deze actie in ieder geval de groep in beeld. Ook zal de politie dit soort acties blijven uitvoeren. Het in groten getale aanwezige publiek reageerde positief op de acties van de politie.
Provincie:
Tag(s):