zaterdag, 8. december 2007 - 19:11

Zes aanhoudingen na gewapende overval

Nieuw Amsterdam

De politie heeft met de aanhouding van vijf mannen en een vrouw een gewapende overval aan de Dommersweg in Nieuw Amsterdam opgelost. Een 46 jarige man en een 45 jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam werden in de vroege ochtend van maandag 19 februari 2007 in hun woning overvallen.

De bewoners, een man en een vrouw, lagen nog op bed toen de overvallers hun huis binnen drongen en tegen hen werd grof geweld gebruikt. Bovendien werden zij bedreigd met een pistool en werden zij gedwongen hun geld en sieraden af te geven.

De politie heeft direct een grootscheeps onderzoek ingesteld. Er werd onder meer een uitgebreid technisch onderzoek ingesteld en een buurtonderzoek gehouden. Daarbij bleek een auto die door de politie verlaten werd aangetroffen (ongeveer 7 kilometer van de overvallen woning) te zijn gebruikt bij de overval, evenals een rode bestelbus die was gezien door getuigen. Ook in en rond de woning zijn diverse sporen aangetroffen. Omdat de uitslagen van de sporen enige tijd op zich lieten wachten, is besloten het politieonderzoek tijdelijk stop te zetten.

Sporenonderzoek door de technische recherche wees uit dat een gevonden vingerafdruk afkomstig was van een 36 jarige verdachte uit Rotterdam. Onderzoek door het NFI resulteerde in een DNA-match bij een 25 jarige verdachte uit Rotterdam.

Het politieonderzoek is vervolgens voortgezet door een team van negen rechercheurs en op 1 oktober zijn de twee verdachten aangehouden en op 23 oktober werd een 40 jarige inwoner van Rotterdam als medeverdachte aangehouden.

De drie verdachten hebben steeds hun betrokkenheid bij de overval ontkend. Op 23 en 25 oktober zijn een 22 jarige vrouw en haar 40 jarige vriend aangehouden, beiden zijn afkomstig uit Rotterdam. Tenslotte werd als zesde en tevens laatste verdachte een 48 jarige inwoner van Coevorden aangehouden. De laatste drie verdachten hebben in meer of mindere mate over hun betrokkenheid bij de overval verklaard.

Eén verdachte, de 22 jarige vrouw, is inmiddels in vrijheid gesteld. De overige vijf verdachten zitten nog in voorarrest tot de rechtbankzitting in januari 2008.
Provincie:
Tag(s):