maandag, 6. augustus 2007 - 21:16

Zes jaar gevangenisstraf voor verkrachting prostituees

Utrecht

Een 25-jarige man uit Utrecht is maandag door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens twee verkrachtingen van prostituees en drie pogingen daartoe. De man sloeg in een korte periode – tussen 18 april en 14 mei 2006 – verschillende malen toe aan het Zandpad en de Europalaan in Utrecht.

De rechtbank is van oordeel dat betrokkenheid van de man bij alle vijf de feiten wettig en overtuigend bewezen kan worden. Onder meer de aangiftes van de prostituees en meerdere getuigenverklaringen droegen hieraan bij. In de aangiftes van de vrouwen duiken namelijk opvallende overeenkomsten op.

Zo sprak de man (gebrekkig) Nederlands, Engels en Papiamento door elkaar, verplaatste hij zich per fiets en wilde hij het nummer ‘Walking Away’ van Craig David verschillende malen horen. De man had ook een opvallende gouden tand.

De man handelde gewelddadig en intimiderend. Hij kneep bij zijn slachtoffers de keel zo hard dicht, dat enkele slachtoffers voor hun leven vreesden.

Omdat de man nauwelijks heeft meegewerkt aan een onderzoek door een psycholoog en psychiater verklaart de rechtbank hem volledig toerekeningsvatbaar.De rechtbank legt een lagere straf op dan de officier van justitie, die tien jaar gevangenisstraf geëist had. De rechtbank vindt deze eis bovenmatig.

Een straf van zes jaar is naar het oordeel van de rechtbank in overeenstemming met de ernst van de feiten en de omstandigheden waaronder de feiten zijn begaan.
Provincie:
Tag(s):