donderdag, 23. augustus 2007 - 14:22

Zes jongens aangehouden voor diverse zaken

Met de aanhouding van zes jongens heeft de politie een beroving, vier vernielingen aan woningen en de diefstal van een bromfiets opgelost. Van de zes zijn drie inmiddels weer op vrije voeten. Donderdag 23 augustus werd dit bekend gemaakt. Van de overige drie zijn er twee voorgeleid. Zij zijn in bewaring gesteld. De derde moet zich vandaag voor de Rechter Commissaris verantwoorden.

De jongens zijn 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Sint Pancras en Heerhugowaard. Ze vernielden onder andere ramen van woningen in Sint Pancras. De ramen werden met stukken steen ingegooid. Vervolgens trokken de jongens naar Broek op Langedijk waar ook ramen werden ingegooid bij twee woningen aan de Dijk. Een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard werd omstreeks 01.45 uur op de Prins Hendrikkade te Broek op Langedijk ingesloten door de groep jongens. Hij raakte daarbij zijn GSM kwijt die uit zijn jaszak werd geroofd.

Het slachtoffer waarschuwde de politie die op basis van het opgegeven signalement op zoek ging naar de jongeren. De 15-jarige jongen uit Sint Pancras werd in Heerhugowaard gezien terwijl hij er op een bromfiets vandoor probeerde te gaan. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. Deze was gestolen in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus in de Transfalenstraat in Alkmaar.

Uit het onderzoek kwamen nog vijf namen van verdachten naar voren die in daarop volgende dagen zijn aangehouden. Hierbij ging het om vier jongens van 16 en een van 15, allen afkomstig uit Heerhugowaard. Van deze jongens werd er een na verhoor heengezonden, twee werden in verzekering gesteld en werden na uitgebreider verhoor heengezonden. Twee verdachten werden na de inverzekeringstelling voorgeleid voor de rechter commissaris. Deze besloot de jongens in bewaring te stellen. De zesde verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de rechtercommissaris.
Provincie:
Tag(s):