woensdag, 16. mei 2007 - 18:19

Zeven aanhoudingen in loverboy-circuit

Rotterdam

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 6 mannen en een vrouw aangehouden die verdacht worden van ontvoering, ontucht met minderjarigen en tegen de wil in de prostitutie brengen. De zaak kwam aan het rollen op 15 mei toen een 17-jarig meisje kon ontsnappen uit een pand in Rotterdam.

Het meisje was op 26 april weggelopen uit een jeugdinstelling in Zwammerdam. Zij is vermoedelijk vervolgens in een loverboys-circuit terechtgekomen. In de korte periode daarna is zij diverse malen tegen haar wil seksueel misbruikt in diverse clubs en woningen in Den Haag en Rotterdam. Zij mocht alleen onder begeleiding de panden verlaten.

Nadat zij uit het Rotterdamse pand kon ontkomen heeft zij haar moeder gebeld. De moeder is onmiddellijk naar de politie van Hollands Midden gegaan, waar ze ook de vermissing van haar dochter had gemeld en waar het onderzoek al was opgestart door de politie. Direct nadat de moeder haar dochter had opgehaald en de politie daarvan op de hoogte had gesteld, startte de politie van Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met Hollands Midden een grootschalig onderzoek dat in de nacht van dinsdag op woensdag rond twee uur resulteerde in de aanhouding van 7 verdachten in een woning aan de Van Weelstraat in Rotterdam-West.

De verdachten zijn vier Rotterdammers in de leeftijd van 18, 20, 21 en 23, een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 24-jarige vrouw uit 's-Gravenhage en een 45-jarige man uit Zeist. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):