woensdag, 19. september 2007 - 19:13

Zeven aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Een intensief politieonderzoek naar een openlijke geweldpleging op Polsbroek in de vroege ochtend van zondag 29 juli jl. heeft de afgelopen dagen geleidt tot de aanhouding van zeven verdachten in de leeftijd van 16 tot 19 jaar. Alle verdachten zijn mannelijke inwoners van 's-Hertogenbosch. De groep reed na een avond stappen op scooters over genoemde straat en passeerde een groepje fietsers. Kennelijk werd er één van de fietsers in het voorbijgaan geschopt, waarover hij een opmerking maakte naar de anderen. Zij zagen daarin aanleiding een confrontatie aan te gaan.

Een 19-jarige Bosschenaar kreeg vervolgens van verschillende verdachten klappen en schoppen terwijl hij op de grond lag. Ook werd hij, evenals een bevriende stads- en leeftijdsgenoot, met vermoedelijk pepperspray in zijn ogen gespoten.

Enkele verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en sommigen zitten nog vast. Een achtste verdachte in dezelfde leeftijdscategorie, zal nog over zijn betrokkenheid worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):