woensdag, 16. mei 2007 - 10:17

Zevende hofleverancier voor gemeente Alkmaar

Alkmaar

A.J. Coppens en zn., loodgietersbedrijf, sanitair- en verwarmingsspecialist, krijgt het predicaat Hofleverancier. Dit maakt burgemeester P.M. Bruinooge dinsdag 15 mei a.s. om ca. 16.30 uur bekend.

Op 17 mei 1882 startte Johan Coppens in de binnenstad van Alkmaar zijn loodgietersbedrijf. Hij kwam om de Waagtoren met nieuw lood te bekleden en is nooit meer weggegaan. En is vier generaties verder is dit familiebedrijf nog steeds aan zet.

Met zo’n tien man in dienst, heeft het bedrijf altijd ongeveer dezelfde omvang gehouden. Wel zijn de werkzaamheden in de loop der jaren sterk veranderd; het echte loodgieterswerk wordt nauwelijks meer gedaan. Het bedrijf richt zich nu vooral op badkamers, verwarming, dakwerk en rioleerwerkzaamheden.

Het bedrijf is sterk verbonden met het hart van Alkmaar. Al 120 jaar is het bedrijf gevestigd aan de Verdronkenoord. Wonen en werken lopen door elkaar heen.

De kracht is de kleinschaligheid, flexibiliteit en samenwerking. In de loop der jaren is zowel bij collega-bedrijven als bij het publiek, grote naamsbekendheid verkregen.
Bewust legt men het accent op het nog echte familiebedrijf, met ultra korte lijnen - een direct aanspreekpunt voor de klant.

Het bedrijf heeft liefde voor mooie dingen en materiaal, aandacht voor details, gevoel voor traditie en vakmanschap en respect voor klant en personeel.

Het ontvangen van het predicaat Hofleverancier is daarom de verdiende kroon op 125 jaar werk.

Directeur Jan Roobeek liet daags na de receptie weten dat het familiebedrijf uitermate trots is. "Bij de receptie waren ongeveer 250 mensen aanwezig inclusief onze burgemeester. Wat de toekomst betreft blijft alles hetzelfde." Woensdagavond volgde er nog een diner om het heuglijke feit extra te vieren.
Provincie:
Tag(s):