dinsdag, 4. september 2007 - 17:09

Zieke katten in beslag genomen

Grootegast

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (Dierenpolitie) heeft 11 verwaarloosde katten in beslag genomen in een woning in de gemeente Grootegast. De dieren hadden last van oormijt, ontstoken ogen en tandvlees en ze waren vermagerd. Het betrof 9 katten en 2 kittens.

De 38-jarige eigenares kreeg van de inspectiedienst een maand de tijd om de dieren goede (medische) verzorging te geven, maar liet dit na. De vrouw ging weliswaar naar de dierenarts en kreeg medicijnen mee, maar bleek niet in staat om haar huisdieren goed te behandelen. Na een controle door een dierenarts is tot inbeslagname overgegaan. Zij heeft een proces-verbaal gekregen. De katten hebben tijdelijke huisvesting en worden goed verzorgd.

In de woning zijn nog 2 honden en 4 katten aanwezig die wel in redelijk goede conditie verkeren. De inspectiedienst zal voor deze dieren hercontroles uitvoeren op het adres. In de schuur van de verdachte werden verder vier turkse tortelduiven aangetroffen waar ze tijdens de controle vrijwillig afstand van heeft gedaan. Deze dieren zijn naar een vogelopvang gebracht.
Provincie:
Tag(s):