donderdag, 1. november 2007 - 13:06

Ziekenhuis zet foto patiënt op pasje

Deventer

Het Deventer Ziekenhuis start op 5 november met het vervangen van de ponskaart door een patiëntenpas met foto. Hiermee breidt het ziekenhuis tevens de maatregelen rond identificatie uit. Dit heeft het ziekenhuis vandaag, donderdag 1 november, laten weten.

Begin vorig jaar werd de identificatieplicht voor patiënten ingevoerd. De overheid besloot hiertoe om de fraude met verzekeringspapieren tegen te gaan. Patiënten die een ziekenhuis bezoeken, moeten zich sinds die tijd identificeren met een geldig identificatiebewijs en actuele verzekeringspapieren tonen.

Patiëntenpas
Ook in de nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis moet een patiënt bij zijn eerste bezoek geldige identificatie- en verzekeringspapieren laten zien. Maar omdat de patiënt een pas met foto krijgt, kan het tonen van deze papieren bij volgende bezoeken achterwege blijven.

Op de pas staat een barcode zodat patiëntengegevens sneller en foutloos kunnen worden geraadpleegd vanuit het dossier. Wél wordt ook dan met een computerverbinding nagegaan of de verzekeringsgegevens nog actueel zijn.

Het Deventer Ziekenhuis start deze maand al met het maken van foto’s om in de nieuwbouw snel te kunnen overstappen op het nieuwe systeem. De patiënt krijgt de nieuwe pas direct mee, maar die zal in de nieuwbouw pas bruikbaar zijn.
Provincie:
Tag(s):