vrijdag, 16. februari 2007 - 9:45

Ziekenhuizen Noord- en Midden-Limburg gaan samenwerken

Roermond

De ziekenhuisorganisaties Laurentius Ziekenhuis Roermond, VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg en het St. Jans Gasthuis Weert hebben donderdag een convenant ondertekend waarin ze verklaren een exclusief samenwerkingsverband aan te gaan. Met deze strategische alliantie willen de drie zorgaanbieders de continuïteit en de kwaliteit van de zorg in Noord- en Midden-Limburg op hoog niveau houden en verder verbeteren. Uitgangspunt van de samenwerking is enerzijds de vraag van de patiënt om nabijheid en toegankelijkheid van kwalitatief goede zorg, en anderzijds optimalisering van de medische kwaliteit.

Samenwerking in de zorg is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de steeds hogere kwaliteitseisen die met name worden gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het St. Jans Gasthuis en het Laurentius Ziekenhuis tekenden onlangs al een intentieverklaring tot fusie. Maar ook samenwerking op ondersteunende en zorginhoudelijke deelgebieden met VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray biedt mogelijkheden. Dat is de reden dat de drie ziekenhuisorganisaties in Noord- en Midden-Limburg de krachten hebben gebundeld om te blijven voldoen aan de eisen van goede en bereikbare (hoogwaardige) zorg.

De samenwerking richt zich de komende twee jaar op de volgende gezamenlijke gebieden: vaatchirurgie, gynaecologische oncologie, dotteren, nucleaire geneeskunde, Intensive Care, farmacie, maag-darm- en leverziekten, kinderdiabetes, ICT en ondersteunende diensten.
Provincie:
Tag(s):