dinsdag, 16. oktober 2007 - 20:10

Zoekactie na schietincident bij grenscontrole gestaakt

De politie is dinsdagavond rond 21.00 uur gestopt met de actieve zoekactie naar een gevluchte verdachte van een schietpartij waarbij een Duitse agent gewond is geraakt. De verdachte man is tot op heden nog niet gevonden.

Rond 14.45 uur werd op de Duitse agent geschoten bij een routinecontrole aan de grens Karken (D) - Posterholt. De man zat in een lijnbus van Veolia en vluchtte na het incident het bosgebied in. Omdat de kans bestond dat de verdachte was gevlucht naar Nederlands grondgebied werd besloten om ook aan de Nederlandse kant een zoekactie op te starten. Hierbij werden totaal zo'n 40 agenten van politie en Koninklijke Marechaussee ingezet alsmede een politiehelikopter en speurhonden. In totaal zijn er zo’n 100 agenten aan zowel Nederlandse als Duitse zijde ingezet, zo meldt een woordvoerder van de politie in Heinsberg.

De politie houdt extra toezicht in het gebied. Het opsporingsonderzoek naar de verdachte - horen van getuigen, buurtonderzoek e.d. door de recherche - wordt wel voortgezet. Naar verwachting wordt er morgen niet meer grootschalig naar de verdachte gezocht in het bosgebied nabij Posterholt.
Provincie:
Tag(s):