woensdag, 25. juli 2007 - 21:52

Zoekactie op Sneekermeer na melding neerstorten vliegtuig

Terherne

Op het Sneekermeer zijn brandweer en politie woensdagavond een grote zoektocht begonnen naar een vliegtuigje dat mogelijk in het water zou zijn neergestort. De melder is een schipper dat het toestel rond half negen een duikvlucht had zien nemen waarna het voor de hem uit het zicht verdween.

Via de marifoon waarschuwde de schipper de hulpdiensten, waarna een grote zoekactie werd opgestart. Om kwart over negen werd een vuurpijl waargenomen in de richting van het Hegemeer. Op beide locaties is gezocht met behulp van twee helikopters en zeven vaartuigen. De zoekactie is rond tien uur afgeblazen i.v.m het intreden van de duisternis.

Politiewoordvoerder Herman Olijerhoek zegt: 'Er heeft inderdaad een vliegtuigje in deze buurt gevlogen, maar de piloot zit alweer weer thuis'. 'Overal in de omgeving liggen boten, we hebben daar flink navraag gedaan of dat iemand een vliegtuigje gezien heeft, ook dit heeft tot nu toe niets opgeleverd'. Donderdag zal opnieuw worden bekeken of er wordt verder gezocht. De politie heeft tot nu toe geen melding gekregen van een vermist toestel of persoon.
Provincie:
Tag(s):