dinsdag, 10. juli 2007 - 16:32

Zoektocht naar drenkeling hervat na vermissing Roermondenaar

Weert

De politie hervat woensdagochtend de zoekactie naar een vermoedelijke drenkeling in het kanaal bij de Schansmeesterlaan in Weert. Maandag meldde de politie nog dat er geen nieuwe zoekactie zou plaatsvinden, tenzij er een aangifte van vermissing zou binnenkomen. Later op de dag werd duidelijk dat een 46-jarige man uit Roermond vermist werd. Hij is voor het laatst gezien rond 23.00 uur op het Bospopterrein, meldt de politie.

Aangezien er een verband zou kunnen bestaan tussen de vermissing van de man en de melding dat mensen iemand in het water hebben gezien zondagavond rond 23.30 uur, hervat de politie de zoekactie. De KLPD gaat woensdagmorgen met een boot te water om te zoeken met sonarapparatuur en er zal gezocht worden met honden.

Zondagavond kwam er rond half twaalf een melding dat er een persoon in het kanaal lag. Deze persoon was door de melder in het water gezien en kwam niet meer boven. Vervolgens kwam de hulpverlening direct op gang. Even later zijn duikers van de brandweer te water gegaan. Toen er 's nachts rond een uur niemand was aangetroffen werd de zoekactie gestaakt.
Provincie:
Tag(s):