zaterdag, 28. juli 2007 - 21:52

Zomercarnaval 2007 druk en feestelijk verlopen

Rotterdam

De 23ste editie van het Zomercarnaval in het centrum van Rotterdam is zaterdagmiddag goed verlopen. Er deden zich geen grote incidenten voor. De vele bezoekers zagen onder prima weersomstandigheden de parade aan zich voorbij trekken.

Het beleid van de politie was er op gericht om de openbare orde, in al z’n facetten, te handhaven en daardoor bij te dragen aan een feestelijk en veilig evenement. De regeling, die daarvoor werd gemaakt, met duidelijke aanwezigheid van politiepersoneel, strikt toezicht en preventief fouilleren, heeft prima gefunctioneerd en bijgedragen aan een goed verloop van de parade, aldus de politie.

Het instrument preventief fouilleren heeft op verschillende locaties in het centrum van de stad en rondom het aangewezen evenemententerrein plaatsgevonden. Er zijn enige honderden mensen gecontroleerd. Hierbij zijn in totaal dertien mensen aangehouden, er zijn drie vuurwapens, steekwapens en een boksbeugel in beslag genomen.
Er zijn daarnaast nog elf mensen aangehouden onder andere voor het niet voldoen aan bevel of vordering, openbaar drankgebruik, mishandeling en één voor een steekpartij.

Er zijn zesenveertig mensen bij EHBO-posten of door ambulancepersoneel behandeld voor diverse kleine ongemakken. Drie van hen zijn naar een ziekenhuis gebracht in verband met een alcoholindicatie. Het Zomercarnaval heeft zaterdagmiddag meer dan 900.000 mensen getrokken, aldus de organisatie.
Provincie:
Tag(s):