dinsdag, 4. september 2007 - 11:14

Zomerkanjerprijs wordt winterdip

Rotterdam

Gemeentebelastingen Rotterdam (GBR) heeft opnieuw beslag gelegd op het prijzengeld van de Postcode Loterij. Volgens een opgave van Gemeentebelastingen wonen er 515 wanbetalers in de winnende postcode. Zij hebben een gezamenlijke belastingschuld van 280.925 euro, aldus de gemeente.

Nadat bekend werd dat de Postcode ZomerKanjer in Rotterdam is gevallen, is postcodegebied 3071 door de gemeente op wanbetalers gecontroleerd. Dat leverde een lijst op met 515 wanbetalers met een belastigschuld variërend van 100 tot 13.700 euro. In totaal bedraagt de schuld 280.925 euro. Al deze wanbetalers hebben al eerder aanmaningen en dwangbevelen ontvangen, maar daarop is niet gereageerd noch betaald. Het is volgens een woordvoerder niet bekend of deze wanbetalers meedoen aan de Postcodeloterij, maar Gemeentebelastingen wil in ieder geval niet achter het net vissen.

Toen eind 2004 de JumboKanjer in de Rotterdamse wijken Ommoord en Zevenkamp viel, was Gemeentebelastingen de eerste die beslag heeft gelegd op het prijzengeld. Dat leverde de gemeente uiteindelijk ruim 14.000 euro op.

Om de plannen van Rotterdam voor de leefbaarheid, het milieu en de economische groei van de stad uit te kunnen voeren is veel geld nodig. Via de gemeentelijke belastingen dragen alle Rotterdammers hun steentje bij. Wie dat niet kan, wordt geholpen (bijv. kwijtschelding). Maar wie dat niet wil, wordt hard aangepakt.

De gemeente Rotterdam voert daarom een actief en streng incassobeleid. Als mensen hun verplichtingen niet nakomen, worden zij hard aangepakt. Het gaat dan om beslag op huisraad, auto’s en caravans, maar ook om loonvorderingen en beslag op banktegoeden. En nu dus ook beslag op het prijzengeld van een loterij.
Provincie:
Tag(s):