zondag, 21. oktober 2007 - 11:10

Zonder rijbewijs maar met vuurwapen

Rotterdam

Een 23-jarige Rotterdammer is zaterdagavond op het Nachtegaalplein aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een auto en had onder de achterbank een vuurwapen verstopt.

Rond kwart over zeven zagen surveillerende politieagenten de 23-jarige automobilist over de Boergoensevliet met hoge snelheid voorbijrijden. Bij het zien van de politieauto werd er plotseling keuring 50 km/uur gereden. Nadat de bestuurder was gestopt bleek hij sinds september 2007 zonder rijbewijs te rijden. Hierop werd de auto van de man in beslag genomen. Nadat de verdachte aangaf dat hij nog wat persoonlijke goederen uit de kofferbak wilde halen troffen de politieagenten drie autoradio's aan waarvan de bedrading los hing. Hierop zijn de radio's eveneens in beslag genomen.
Nadat de auto was overgebracht naar een politiebureau werd hier de auto zorgvuldig doorzocht. Tijdens deze zoeking werd onder de achterbank een vuurwapen aangetroffen. Na nader onderzoek bleek dat er met dit vuurwapen niet meer geschoten kon worden.
De verdachte is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):