maandag, 5. november 2007 - 16:46

Zonnetegelplein geactiveerd in Heerlen

Heerlen

Maandagmiddag is in Heerlen het Zonnetegelplein Parkstad Limburg officieel geopend. Het Zonnetegelplein bestaat uit stoeptegels met zonnepanelen en twee bubbelbuizen ernaast. Het water in de buizen gaat bubbelen door de zonne-energie opgewekt via de zonnepanelen. Op deze manier willen de Provincie Limburg en de Gemeente Heerlen op een speelse en laagdrempelige manier laten zien hoe zonne-energie werkt.

De zonnepanelen hebben een totaalopbrengst van bijna 25.000 Watt (hier kunnen een heel jaar lang 400 gloeilampen of 2700 spaarlampen mee branden). De zonnepanelen zorgen op een duurzame manier voor een deel van de stroomvoorziening van het Theater.

De gemeente Heerlen en de Provincie Limburg vinden het erg belangrijk om samen met partners toepassingen van nieuwe vormen van energie te laten zien. Onder andere educatie en bewustwording zijn hierbij van belang. Het Zonnetegelplein speelt hier op een innovatieve en laagdrempelige manier op in. Daarnaast laten ook andere partners in de stad zien dat ze het thema Nieuwe Energie serieus nemen door te investeren in nieuwe vormen van energie zoals de zonnepanelen op het Theater Heerlen. Het plein werd mede mogelijk gemaakt door Solland Solar.
Provincie:
Tag(s):