donderdag, 20. september 2007 - 8:17

Zorgboulevard in ziekenhuis Venlo

Venlo

Als eerste ziekenhuis in Limburg heeft VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg op haar Venlose locatie een Zorgboulevard gebouwd. Aan de Zorgboulevard bieden elf regionale ondernemers hun zorggerelateerde producten en diensten aan als extra service voor iedereen die in het Venlose ziekenhuis komt: van bezoeker en patiënt tot specialist en medewerker.

De officiële openingshandeling werd afgelopen maandag verricht verricht door de burgemeester Bruls van Venlo. Samen met de voorzitter van de Raad van Bestuur van VieCuri, de directeur VieCuriVitaal en de directeur Penders Voetzorg onthulden Bruls een etalagepop, opgetuigd met attributen afkomstig uit de verschillende zorggerelateerde winkels op de Zorgboulevard. Deze etalagepop met een perspex kolom er omheen, staat nu op het terras van Café La Vie en is als een kunstig aandenken aan de opening te bewonderen voor patiënten, medewerkers en bezoekers van de Zorgboulevard.

De Zorgboulevard heeft een oppervlak van 1.500 m2 en bevindt zich in de directe nabijheid van het Centraal Plein, de gezamenlijke entree van het ziekenhuis en het RCG (regionaal centrum geestelijke gezondheidszorg). De zorgboulevard valt niet te missen voor wie het ziekenhuis in- of uitloopt. Zowel links als rechts zijn de winkels gelegen. Er is een uitgebreid assortiment dat varieert van advies bij haarverlies tot steunzool of beenprothese. Verder kan men er terecht voor het regelen van thuiszorg, een boek of tijdschrift en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Er zijn al veel positieve reacties op de Zorgboulevard. En daarbij gaat het niet alleen de schitterende uitstraling en de levendigheid. Ook patiënten vinden het prettig om voor of na het ziekenhuisbezoek direct bij de winkels terecht te kunnen voor bijvoorbeeld hun medicijnen, steunkousen of een hoortoestel. Het gaat om een extra stukje dienstverlening waarmee het zorgaanbod van VieCuri nog completer wordt.
Provincie:
Tag(s):