maandag, 25. juni 2007 - 9:35

Zorginstelling De Bruggen kampt met huidziekte

Vlaardingen

Bij diverse cliënten en medewerkers van stichting De Bruggen, organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, in Vlaardingen is scabies geconstateerd. Dit maakt de gemeente bekend.

In eerste instantie binnen de organisatie in Maassluis en inmiddels ook in Schiedam. De Bruggen heeft direct de GGD ingeschakeld en conform het protocol van de GGD maatregelen getroffen. Om verdere besmetting te voorkomen heeft de organisatie besloten al haar medewerkers en cliënten in de regio Rijnmond (preventief) te behandelen.

Scabies is een ongevaarlijke huidziekte die desondanks veel last kan veroorzaken, met name jeuk. Scabies is niet erg besmettelijk. Je kunt de ziekte alleen oplopen door langdurig (minimaal 15 minuten) of veelvuldig huidcontact met iemand die scabiës heeft. Na besmetting duurt het nog twee tot zes weken voordat er klachten ontstaan. Je kunt niet besmet worden door een slechte lichamelijke verzorging of bijvoorbeeld het geven van een hand. De ziekte is goed te behandelen met medicijnen.
Provincie:
Tag(s):