zondag, 21. oktober 2007 - 11:12

Zowel Barca als Real verliezen hun wedstrijd

FC Barcelona en Real Madrid hebben een slecht weekend achter de rug. Beide ploegen verloren respectievelijk van Villareal en Espanyol. De ploeg van trainer Frank Rijkaard verloor met 3-1 en zakte daardoor twee plaatsen op de ranglijst.

Villarreal stond al binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. Santi Cazorla en Marcos Senna (penalty) verzorgden de goals. Bojan Krkic deed na 24 minuten wat terug namens Barça, maar tien minuten later was het opnieuw Senna die vanaf elf meter mocht aanleggen. Hij kende geen genade en bepaalde de eindstand op 3-1. Overigens ging de 17-jarige Krkic de geschiedenisboeken in als jongste doelpuntenmaker ooit bij de Catalanen.

Net als FC Barcelona heeft ook Real Madrid punten verspeeld. De koploper van de Primera División ging met 2-1 onderuit bij Espanyol.

Alberto Riera zette al binnen een minuut het eerste doelpunt op het scorebord. Even na rust maakte Raúl Tamudo zelfs de 2-0. Real kon daar pas in de laatste minuut iets tegenover stellen. De eretreffer van Sergio Ramos kwam echter te laat.

Ruud van Nistelrooy speelde negentig minuten, Wesley Sneijder werd na 62 minuten naar de kant gehaald voor Royston Drenthe. Arjen Robben kwam niet in actie.

Door de nederlaag heeft Real nog slechts een voorsprong van één puntje op Villarreal en Valencia, Barcelona volgt op twee punten.