zondag, 30. september 2007 - 11:38

Zuid Afrika wint eerste sprintrace op Zandvoort

Adrian Zaugg heeft zondagochtend met overmacht de A1 Grand Prix-sprintrace gewonnen, de jonge Zuid Afrikaan was Frankrijk en Nederland te snel af. Een podiumplaats voor Bleekemolen is het gevolg van een sterke sprintrace op Zandvoort.

Er zijn voor de coureurs vier powerboosts beschikbaar in de twaalf ronden die de sprintrace telt. De motoren worden gestart en gebrul klinkt tot diep in de Noord-Hollandse duinen. De warm up ronde verloopt goed. Alleen Team Australië blijft even staan op de grid, de overige landenteams komen allemaal goed van hun plaats.

De sprintrace gaat van start met een rollende start. Adrian Zaugg vertrekt voor Team Zuid Afrika vanaf de waarbij hij de tarzanbocht als eerste instuurt. Mexico is erg snel onderweg en haalt Zuid Afrika bijna in door Zaugg voorbij te steken in de Tarzan bocht, daarbij raakt hij bijna de pitmuur. Zuid Afrika houdt het breed en alle teams komen ongeschonden door de eerste bochtencombinatie. Nederland rijdt op de vierde positie door Zwitserland te verschalken. Mexico is het volgende slachtoffer van Bleekemolen. De Nederlander jaagt op Salvador Duran en lijkt de snellere van de twee. Zwitserland en Duitsland zitten direct achter Nederland.

Met nog negen ronden te gaan ligt Zuid Afrika aan de leiding. Bleekemolen plaatst zijn aanval op Mexico en hij blijkt succesvol. Team Nederland stuurt hem binnendoor in de Tarzanbocht en Bleekemolen noteert nu een podiumpositie. Het volgende slachtoffer van het geweld van Bleekemolen is Frankrijk. Team Nederland zit goed in haar vel op het zonnige Zandvoort en komt met rasse schreden dichter bij aan Duval.

Er zijn nog vijf ronden te racen als Zuid Afrika overduidelijk weg loopt bij de achtervolgende teams. Nederland houdt daarin aansluiting bij nummer twee, Frankrijk. Mexico, Zwitserland, Duitsland en Ierland rijden achter Bleekemolen. Team Groot Britannië met Jarvis achter het stuur haalt de Ier Firman mooi in, door hem voorbij te steken in de binnenbocht.

Zuid Afrika gaat de race met overmacht winnen, daarachter zit een grote groep die aanspraak maakt op het podium. Voorlopig is het laatste ereschavot voor Nederland, maar ook een tweede plaats is goed mogelijk. Duval houdt Bleekemolen goed achter zich, maar ook Mexico klampt weer aan met nog een ronde te rijden.

Zuid Afrika wint de race, Bleekemolen kan geen aanval meer plaatsen op Frankrijk en eindigt als derde. Mexico, Zwitserland en Duitsland volgen. Teleurstellend is de prestatie van Maleisië, met een zestiende positie.
Categorie:
Tag(s):