donderdag, 23. augustus 2007 - 20:58

Zuid-Amerikanen opgepakt in Waalwijks drugslab

Waalwijk

De politie heeft donderdagmiddag in een loods aan de Industrieweg in Waalwijk een laboratorium aangetroffen waar mogelijk drugs werden verwerkt. Vermoedelijk gaat het om cocaïne, meldt de politie Midden- en West-Brabant. Bij de ontdekking van het laboratorium zijn drie personen aangehouden, een 45-jarige vrouw uit Colombia, een 41-jarige uit Venezuela en een 46 jarige man eveneens uit Venezuela.

Over de omvang van het laboratorium valt op dit moment nog niets te zeggen. Ook over het aantreffen van eventuele verdovende middelen is op dit moment nog geen duidelijkheid. Nader onderzoek en tests moeten daar uitsluitsel over geven.

De politie heeft de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling ingeschakeld. Experts van deze dienst zullen samen met de politie het lab ontmantelen. De brandweer van Waalwijk is op de achtergrond aanwezig om bij eventuele calamiteiten direct in actie te kunnen komen.

De politie heeft de omgeving rond het pand afgeschermd. Tot op heden zijn er nog geen omliggende bedrijven ontruimd hoeven worden.
Provincie:
Tag(s):