woensdag, 12. september 2007 - 11:11

Zuid-Hollandse ondernemers succesvol in Beijing en Shanghai

De start van gezamenlijk klinisch onderzoek door het Rotterdamse Cardialysis en het Chinese biotechbedrijf Zensun is één van de overeenkomsten die gesloten is tijdens de handelsreis van Zuid-Hollandse ondernemers, wetenschappers en overheidsvertegenwoordigers naar Beijing en Shanghai.

Een ruim 20-koppige delegatie bezocht universiteiten, high-tech bedrijven en science parks.Delegatieleider was Henk Kool, wethouder Economische Zaken van de gemeente Den Haag.

De reis maakt onderdeel uit van het Co-Innovatieprogramma van de provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Asje van Dijk is initiatiefnemer van dit programma dat ruim twee jaar geleden is gestart met Shanghai Pudong. Tijdens deze reis stonden de onderwerpen Life Sciences, ICT, Nieuwe Materialen en Onderwijs centraal. Daarnaast zijn er ook op overheidsniveau afspraken gemaakt over samenwerking. Delegatieleider Kool kijkt met tevredenheid terug op de tour. Hij heeft zowel een versterking van het Co-Innovatieprogramma voor Zuid-Holland kunnen bewerkstelligen als een nadere invulling van een ambitieus plan voor de vestiging van een Chinees Handelscentrum in Den Haag. Nog deze maand zal een delegatie van Chinese zijde een tegenbezoek brengen aan Zuid-Holland.
Provincie:
Tag(s):