vrijdag, 20. juli 2007 - 17:06

Zuidlaren weer bereikbaar uit alle hoeken

Zuidlaren

Vrijdagmiddag om 16.00 uur heeft de gemeente Tynaarlo het centrum ter hoogte van de De Millystraat, de Groningerstraat en de Kerkbrink Zuildaren weer opengesteld voor verkeer. Dit gebeurde in combinatie met de Provincie Drenthe die de Hunzeweg weer openstelde. Voor de bouwvakantie is het centrum van het dorp Zuidlaren dus even weer zonder omleidingsroutes bereikbaar.

De werkzaamheden in het tweede deel van de uitvoering van het project Verkeer Kern Zuidlaren zijn nog niet helemaal afgerond. Er moet onder andere nog asfalt aangebracht worden op de fietspaden en de straatwerkzaamheden zijn nog niet afgerond. Dit betreft een aantal parkeerplaatsen en inritten. Dit zal gedeeltelijk in de bouwvak plaatsvinden en de rest zal afgewikkeld worden na de bouwvak. De provincie Drenthe zal de schade aan de bermen van de omleidingsroute Kieviterij de komende week en na de bouwvak herstellen.

Tijdens de afsluiting van de Groningerstraat heeft Arriva in overleg met de eigenaar van de Sprookjeshof gebruikt gemaakt van de parkeerstrook voor de Sprookjeshof om de dienstregeling naar de klanten zo optimaal mogelijk te laten zijn. Niet alleen Arriva heeft er gebruik van gemaakt, maar veel meer verkeer nam deze sluipweg. Ondanks de soms lastige situaties heeft de Sprookjeshof dit altijd toegestaan.

De aangebrachte drempel (oversteek) bij garage Roelfsema is verwijderd, omdat deze te veel lawaai en trilling veroorzaakte. Dit heeft te maken met de korte vorm van de drempel. Er is stil asfalt aangebracht met een zebra oversteek. Dit type oversteek zou ook toegepast worden nabij de grote brink en in de Kerkbrink. Dit is uit het plan gehaald en er zal op beide plaatsen een zebrapad aangelegd worden.
Provincie:
Tag(s):