dinsdag, 14. augustus 2007 - 20:18

Zunderts corso verzorgt busdienst vanuit Antwerpen

Zundert

Vele Antwerpenaren hebben in het weekend van 28 en 29 juli het Rubens-dahliatableau op de Groenplaats bewonderd, en een gratis toegangskaart afgehaald voor het corso van Zundert op zondag 2 september. Omdat Zundert vanuit Antwerpen lastig met openbaar vervoer te bereiken is, is een busdienst opgezet om de Antwerpenaren op 2 september naar Zundert te brengen.

Het Zundertse corso is internationaal bekend en is ’s werelds grootste bloemencorso. Dit jaar is er speciale aandacht voor Pieter Paul Rubens en haalt Zundert (de geboorteplaats van Vincent van Gogh) de banden aan met Rubens-stad Antwerpen.

In het kader van ‘Zundert groet Antwerpen’ bouwden Zundertse corsobouwers op zaterdag 28 juli een gigantisch dahliatableau op de Groenplaats midden in Antwerpen, met een zelfportret van Pieter Paul Rubens. Tevens konden Antwerpenaren een gratis toegangskaart verkrijgen voor het corso. Duizenden Antwerpenaren maakten van dit aanbod gebruik.

Tijdens dit weekend bleek dat vele Antwerpenaren met het openbaar vervoer naar Zundert te willen komen. Omdat Zundert vanuit Antwerpen moeilijk bereikbaar is met openbaar vervoer, heeft het corso een busdienst opgezet, die de Antwerpenaren op zondag 2 september midden in Zundert afzet, en ’s avonds weer netjes thuisbrengt.
Provincie:
Tag(s):