zaterdag, 21. juli 2007 - 16:36

Zwaan ernstig mishandeld door groep mensen

Amsterdam

Een ernstig mishandelde zwaan moest zaterdagmiddag 21 juli worden ingeslapen bij een dierenarts. De zwaan was met een scherp voorwerp gestoken en bleek bij de dierenarts niet meer te redden.

Iets voor één uur in de middag kreeg de Dierenambulance Amsterdam een melding dat er een zwaan mishandeld was aan de Westerdokskade. Mensen hadden gezien dat de zwaan door een groep mensen werd afgetuigd en zij ondernamen actie na het horen van de kreten van de zwaan.

De dierenambulance kwam ter plaatse en kon de zwaan vangen en hem meenemen naar de Spoedkliniek voor dieren waar de dienstdoende dierenarts constateerde dat de zwaan aan de kop dermate verwond was dat deze in moest slapen.

De verwondingen waren met scherp voorwerp, een speer of iets dergelijks toegebracht. De woordvoerster van de dierenambulance spreekt schande van het voorval en heeft de getuigen van de mishandeling aangeraden aangifte te doen bij de politie. Volgens de politie zou het gaan om een groep mensen van vermoedelijke Oost Europese afkomst maar de daders zijn nog niet gevonden.
Provincie:
Tag(s):