zondag, 16. december 2007 - 10:39

Zwak NEC steelt punt in Gelderse derby

(Elfvoetbal) De Graafschap heeft zaterdagavond in eigen huis niet weten te winnen van NEC. De Tukkers waren in de Gelderse derby 90 minuten lang de betere ploeg. Lasse Schoone (68e minuut) leek de matchwinnaar te worden. De Deen schoot een prima steekpass van Powel tegen de touwen: 1-0. De bezoekers leken ondanks de inbreng van spitsen Worm en Janssen met een nederlaag van het veld te stappen. El Akchaoui (90e minuut) zorgde echter in de laatste minuut toch nog voor een punt. De vrije trap van de verdediger werd door doelman Van Fessem in eigen doel gestompt: 1-1.

De wedstrijd werd gekenmerkt door de vele botsingen. Van Beukering moest in de rust zefls gewisseld worden. De aanvaller kwam voor rust in botsing met Keller. Van Beukering verklaarde na afloop: "een groot deel van de eerste helft te zijn vergeten." Ook bij de Graafschap was er een slachtoffer. Hese raakte in een kopduel het hoofd van Olsson. De middenvelder leek verder te kunnen, maar werd even later per brancard van het veld gedragen.

De thuisploeg had in een saaie eerste helft verreweg het meeste balbezit. De ploeg van trainer Jan de Jonge speelde echter in een te laag baltempo om uitgespeelde kansen te creeëren. Via afstandschoten werden de Tukkers toch enigszins gevaarlijk. Doelman Babos bewees over prima duikcapiciteiten te beschikken. De doelman bracht knap redding op schoten van Schöne, de Groot en Powel. NEC beperkte zich de gehele eerste helft tot verdedigen. Toch kreeg de ploeg van Mario Been de beste kans van de wedstrijd. Via een prima steekpass van Holman, wist Jermaine Lens doelman Jim van Fessem knap uit te spelen. Aanvoerder Stephane Keller behoedde zijn ploeg voor een achterstand, de verdediger wist de inzet van Lens met een uiterste krachtinspanning van de lijn te halen.

Ondanks de zeldzaamheid aan kansen, kwam de thuisploeg in de tweede helft terecht op voorsprong. Na een prima steekpass van Powel, was het Schöne (65e minuut) die de eerste kans van de tweede helft binnenschoot: 1-0. NEC speelde een uiterst zwakke wedstrijd. De ploeg van trainer Mario Been beperkte zich veelal tot verdedigen. Diep in blessuretijd pakte de bezoekers toch een punt. El Akchaoui (90e minuut) schoot uit een vrije trap raak: 1-1.

NEC schiet niet veel op met het gelijke spel. De Nijmegenaren blijven in de degradatiezone bivakkeren. Promovendus De Graafschap blijft knap in de middenmooit meedraaien.