maandag, 2. juli 2007 - 21:02

Zware brandwonden door baldadigheid

Berghem

De brand waarbij vrijdagavond drie jongeren uit Berghem gewond geraakt waren, is een uit de hand gelopen baldadigheid. Dat heeft het onderzoek van de politie uitgewezen. De slachtoffers die opgenomen waren in het brandwondencentrum, maken het naar omstandigheden goed.

De politie kreeg om vrijdagavond om 22.00 uur de melding dat eerder op de avond op de jongerenophoudplek (JOP) aan het Bergereind in Berghem drie jongeren brandwonden zouden hebben opgelopen.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Daaruit bleek dat rond 20.30 uur een tiental jongeren ter plaatse het idee opvatte om vuurtje te stoken. Met behulp van wasbenzine en enkele aanstekers hebben de jongelui in eerste instantie een aantal plekken in brand gestoken; ook vatte een fiets vlam. Op enig moment stonden drie jongeren in brand. De jongens zijn respectievelijk 14, 15 en 16 jaar en allen afkomstig uit Berghem.

De slachtoffers zijn in eerste instantie vervoerd naar het ziekenhuis in Oss en daarna naar Rotterdam. Een vierde slachtoffer dat aan een hand gewond raakte kon na behandeling naar huis.

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de slachtoffers al vervoerd. De technische recherche is ter plekke direct begonnen aan een onderzoek naar sporen. Vanmorgen is een buurtonderzoek gehouden; tevens is gestart met het verhoor van de overige zeven jongelui.
Provincie:
Tag(s):